سوال :
من یک بوآی رنگین کمانی برزیلی دارم و میخواستم بدانم که اندازه این حیوان در سن یک سالگی چقدر خواهد شد؟ همچنین میخواهم بدانم که این حیوان در شرایط بلوغ و رشد کامل چه اندازه ای خواهد داشت؟ ضمنا بوآی من ماده است.
سوال دیگر من هم این است که برای غذا دادن به او هر زمان که تمایل داشت یا فقط به صورت هفتگی به او غذا بدهم؟ تا به حال هر زمان که او تمایل داشته من به او غذا داده ام.
پاسخ :
مارها معمولا فقط در سال های ابتدایی عمر خود رشد زیادی میکنند و پس از گذر از این دوره، رشد آنها بسیار کم میشود. معمولا بوآهای رنگین کمانی کشور برزیل، به طور متوسط تا 2 متر رشد میکنند. (ممکن است این بوآها بیش از این اندازه نیز رشد کنند اما معمولا در همین حد متوقف میشوند.) یک بوآی رنگین کمانی معمولا در سن یک سالگی طولی تقریبا برابر با 1 متر و 25 سانتی متر دارد. بوآی رنگین کمانی که خود من از آن نگهداری میکنم (و هم اکنون 6 سال سن دارد) در سنین کم، اشتهای زیاد و همینطور رشد بسیار زیادی (حدودا هفته ای 2 سانتی متر) داشت. درصورتی که غذایی مناسبی هم به بوآی خود داده باشید باز هم نباید انتظار رشد بیش از 120 سانتی متر را در سال اول داشته باشید. البته این مورد میتواند بستگی به خصوصیات ژنتیکی مار شما نیز داشته باشد و تعیین میزان دقیق آن ممکن نیست.
درخصوص برنامه غذایی، معمولا مارها اگر سالم باشند و برنامه غذایی آنها روند مناسبی داشته باشد به طور عادی نیاز به وعده ای خارج از برنامه نخواهند داشت. به یاد داشته باشید که در صورتی که وعده های غذایی به صورت توصیه شده دامپزشکی به مار داده شود باید مار از ابتدا با این برنامه خو بگیرد و در غیر این صورت ممکن است در زمانی که شما به او غذا میدهید تمایلی به خوردن نداشته باشد. البته این مورد بستگی به حجم و کیفیت غذای انتخابی شما نیز دارد که باید نسبت به اندازه بدن مار، به طور مناسب انتخاب شود تا مار شما دچار مشکلاتی نظیر انسداد سیستم گوارش نگردد.
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع : supersnakes.com